Skip til hoved indholdet

FællesBo får støtte til grøn oase på Holtbjerg

Gå tilbage

Tilføjet 6. juli 2023

 

FællesBo har fået knap 1 mio. kr. fra Nordea-fonden til en grøn oase, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet og biodiversitet på Holtbjerg. Projektet, som har været i støbeskeen det sidste års tid, sættes i gang sidst i 2023, når renoveringen rykker videre ind i afd. 024.

Bier, frugtlund og blomstereng, amfiteater, bålhytte og højbede
Og planerne er mange på det grønne område op mod motorvejen ved Valdemarsvej 1-9. Der skal plantes frugtbuske, etableres højbede og blomsterenge med vilde blomster. Der bliver også plads til bistader, et amfiteater, et redskabsrum og en bålhytte. Alt sammen elementer, som kan benyttes af mange mennesker og til forskellige formål.
Ud over støtten fra Nordea-fonden, har FællesBo desuden fået tilskud fra EU til opførelse af et orangeri i området.

Flere aktører bag ansøgningen
Støtten kommer mange til gode, og ansøgningen er også blevet til i tæt samarbejde med afdelingsbestyrelsen i afd. 24 Valdemarsvej og Thyrasvej, den boligsociale indsats ’Plads Til Forskel’, daginstitutionen Eventyrhuset, børnehaven Holtbjerg Børnehus, FGU Herning (naturlinjen), Herningsholmskolen, ungdomsskolen UngHerning og Holtbjerg Aktivitetshus (50+).

En glad afdelingsbestyrelse
Formand for afdelingsbestyrelsen i afd. 024 Valdemarsvej og Thyrasvej Peter Thaisen og bestyrelsesmedlem Mette Rosenkilde er meget begejstrede over støtten:

- Det er jo fantastisk at få denne støtte. Jeg tror, det kommer til at betyde meget for beboerne. Det er jo dejligt at bo i et område, hvor der sker noget, og der er nogle ting, man kan involvere sig i. fortæller Peter Thaisen og uddyber. –Området vil komme mange til gode. Naturligvis beboerne i området, men også skolen, børnehaven og Plads Til Forskel vil få stor gavn af de mange tilbud.

Mette Rosenkilde følger op, -Med denne oase får vi som bestyrelse en rigtig god mulighed for at være med til at styrke det sociale fællesskab i området. Det betyder meget at have noget at engagere sig i sammen med andre, noget som vi kan vokse med. Som afdelingsbestyrelse tager vi opgaven meget seriøst og glæder os til at være med til skabe involvering og ejerskab over projektet.

Genbrug og samarbejde med Herningsholm Erhvervsskole
En vigtig del af projektet er genbrug. Bålhytte, redskabsrum og orangeri skal opføres med byggematerialer, der er genbrugt fra de boliger, som i øjeblikket renoveres på Holtbjerg. De opføres bl.a. i samarbejde med firmaet Næste, som har specialiseret sig i at bygge arkitekttegnede skure og inventar til uderum af genbrugsmaterialer.

Materialerne til det planlagte 49 kvadratmeter store orangeri indsamles i samarbejde med Titan Nedbrydning, som er nedbryder på renoveringen i afd. 24. Der arbejdes desuden på, at Herningsholm Erhvervsskole får en vigtig rolle at spille i opførelsen af orangeriet ved at lade elever fra tømrer- og mureruddannelsen udføre en del af opgaven.

Fakta om Her gror vi-puljen

37,7 mio. kr. til 57 grønne byoaser
Den grønne oase på Holtbjerg er et af 57 projekter, der samlet modtager 37,7 mio. kr. fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje, der uddeles til projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse.

"Vi er enormt begejstrede over den idérigdom og det engagement, de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med både frivillige ildsjæle og professionelle aktører, der virkelig lægger sig i selen for at fremme fællesskabet, bæredygtigheden og det gode liv i byerne,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

De 57 projekter har fået støtte fra anden runde i Her gror vi-puljen. I marts 2023 uddeltes de første 29 mio. kr. til 45 projekter. I alt er der uddelt 66,8 mio. kr. til 102 projekter fra puljen, der ikke længere kan søges.