Skip til hoved indholdet

Første hammerslag i afd. 107 Porshøj

Gå tilbage

Tilføjet 13. december 2023

 

Torsdag den 23. november fejrede beboere, håndværkere og FællesBo, at renoveringen af 441 boliger på Porshøj nu er startet godt op.

Endnu en renovering af en af FællesBos afdelinger er gået i gang. Turen er nu kommet til Porshøj, en af FællesBo største afdelinger med 441 boliger, i det vestlige Herning. Arbejdet har været længe undervejs. Men endelig torsdag den 23. november kunne FællesBo officielt sætte gang i renoveringen. Mange beboer fra afdelingen var mødt op til fejringen med pølser og sodavand i afdelingens viceværthal en kold torsdag eftermiddag.

Inden FællesBos formand Finn Stengel Petersen svingede hammeren, fortalte han lidt om processen:

Det er nu over 60 år siden Porshøj blev opført, og selv om boligerne dengang efter standarden var meget moderne, så trænger de nu til renovering. Det er jeg ikke i tvivl om, at I beboere også kan se.

Formanden opfordrer til at stå sammen
Forude venter flere års arbejde, der på mange måder berører beboerne på Porshøj. Finn Stengel Petersen understregede, at FællesBo er meget opmærksommen på, at beboerne får den bedst mulige hjælp og vejledning og forsikrede, at FællesBo gør alt, hvad der er muligt for at finde gode genhusninger til alle. Han lagde heller ikke skjul på, at der kan opstå gener ved det store projekt.

Der bliver larm og rod, og der kan opstå midlertidige gener - men det bliver godt. Lad os derfor stå sammen og støtte hinanden under denne rejse, så vi sammen kan se frem til det færdige resultat.

Selv om der er mange udfordringer ved så stor en renovering, var torsdag dog en god dag, da renoveringsprojektet af de 441 boliger officielt gik i gang med den lille højtidlighed og hammerslag.

- Når man markerer det her, er der både noget højtidligt, men der er også et signal til beboere og omverden, at nu er det nu, siger Finn Stengel Petersen.

Fakta om renoveringen af afd. 107 Porshøj
Renoveringen finansieres med penge fra Landsbyggefonden, FællesBo og Herning Kommune. Den samlede renoveringsudgift ligger på ca. 575 mio.kr. Afdelingen består i dag af 441 boliger, og det vil være det samme efter renoveringen. Boligerne totalrenoveres med blandt andet nye køkkener og badeværelser og udskiftning af alle vand-, varme- og elinstallationer.