Skip til hoved indholdet

En god dag i Sjællandsparken - nu er renoveringen i gang

Tirsdag 2. maj fejrede beboere, håndværkere og FællesBo, at renoveringen af 80 boliger i Sjællandsparken midt i Herning er startet op.

Renoveringen har været længe undervejs. Men endelig tirsdag i denne uge kunne FællesBo officielt sætte gang i renoveringen. En god flok beboer fra afdelingen var mødt op til fejringen.

Inden FællesBos formand Finn Stengel Petersen svingede hammeren, fortalte han lidt om processen:

Vi skal over 10-12 år tilbage, da FællesBo tog de første skridt på vejen til renoveringen af Sjællandsparken. Boligerne er fra 1956, og ingen er vist i tvivl om, at det meste trænger til renovering. Men det har været en lang proces. At renovere med støtte fra Landsbyggefonden er ikke noget man gør på én dag. Til gengæld har vi med støtten kunne holde huslejen på et nogenlunde niveau samtidig med, at beboerne får virkelig flotte fremtidssikrede boliger.

Stor omvæltning at flytte
Finn Stengel Petersen forsikrede, at FællesBo gør alt, hvad der er muligt for at finde gode genhusninger til alle. Han anerkendte dog også, at det kan være svært at forlade sin bolig:

For jer beboere, kan jeg forestille mig, at det, at I skal flytte ud af jeres boliger, mens de renoveres, er en ting, som fylder utroligt meget. Det er sin sag at skulle tømme sin bolig og flytte i en midlertidig bolig i en periode. En bolig man måske har boet et helt liv i. Det er ikke en nem sag.

Rundvisning i en skrællet bolig
Renoveringen startede reelt op lige inden påske, og håndværkerne har derfor været i gang et par uger. Efter hammerslaget fik beboerne derfor mulighed for at se et par boliger, som nu er skrællet for al inventar. Dagen i Sjællandsparken sluttede med pølser og kolde sodavand.

Fakta om renoveringen af afd. 016 Sjællandsparken
Renoveringen finansieres med penge fra Landsbyggefonden, FællesBo og Herning Kommune. Den samlede renoveringsudgift ligger på ca. 131 mio.kr. Afdelingen får efter renoveringen 80 lejemål. Boligerne totalrenoveres med blandt andet nye køkkener og badeværelser og udskiftning af alle vand-, varme- og elinstallationer.